Umutlu Bir Gelecek!

3 Ocak 2022

Kilise olarak harika bir Advent dönemi geçirdikten sonra geçtiğimiz hafta Pazar günü, büyük bir coşku ile Noel kutladık. Bugün Pazartesi, yeni Yılın üçüncü günü. 2021 yılını geride bıraktık ve yeni bir yıla, 2022 yılına girdik.

Size bir soru sormak istiyorum:

Bugün, geçtiğimiz hafta 2021’in son Pazartesi’den ne fark var? Yaşamınızda olan olumsuz koşullarda bir değişim oldu mu? Pandemi, ekonomik sorunlar, ırkçılık, kavgalar, siyasi çekişmeler, kadına şiddet, savaşlar, çevre kirliliği… Bu ve buna benzer dünya’nın her yerinde yaşanan bu sorunlar, azaldı mı, bitti mi?

Peki, sizce 2022, 2021’den daha da iyi olacak mı? Bu sorunlar bitecek mi? Son Bulacak mı? Sizin için 2022 yılı daha iyi bir yıl olacak mı? Umut var mı?

Umut var, Umutlu Bir Gelecek Var! Rab’bin Görkemi ve bizim için insanlık için hazırladığı reçeteyi uygularsak umut var! 2022, 2021 den, daha iyi bir yıl olacaktır!

Tanrı sözü şöyle der:

4İsrail’in Tanrısı, Her Şeye Egemen RAB Yeruşalim’den Babil’e sürdüğü herkese şöyle diyor:  5“Evler yapıp içinde oturun, bahçe dikip ürününü yiyin.  6Evlenin, oğullarınız, kızlarınız olsun; oğullarınızı, kızlarınızı evlendirin. Onların da oğulları, kızları olsun. Orada çoğalın, azalmayın.  7Sizi sürmüş olduğum kentin esenliği için uğraşın. O kent için RAB’be dua edin. Çünkü esenliğiniz onunkine bağlıdır.”  8Evet, İsrail’in Tanrısı, Her Şeye Egemen RAB diyor ki, “Aranızdaki peygamberlerle falcılara aldanmayın. Düş görmeye özendirdiğiniz kişilere kulak asmayın.  9Çünkü onlar adımı kullanarak size yalan peygamberlik ediyorlar. Onları ben göndermedim.” RAB böyle diyor.  10RAB diyor ki, “Babil’de yetmiş yılınız dolunca sizinle ilgilenecek, buraya sizi geri getirmek için verdiğim iyi sözü tutacağım.  11Çünkü sizin için düşündüğüm tasarıları biliyorum” diyor RAB. “Kötü tasarılar değil, size umutlu bir gelecek sağlayan esenlik tasarıları bunlar.  12O zaman beni çağıracak, gelip bana yakaracaksınız. Ben de sizi işiteceğim.  13Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız.  14Kendimi size buldurtacağım” diyor RAB. “Sizi eski gönencinize kavuşturacağım. Sizi sürdüğüm bütün yerlerden ve uluslardan toplayacağım” diyor RAB. “Ve sizi sürgün ettiğim yerden geri getireceğim.”
(Yeremya 29:4-14)

Amin!

Okuduğumuz, bu ayetler bize yardımcı olabilir. Tanrı Halkı Babil’e sürgüne gitti, büyük sıkıntılar ve zorluklar yaşadılar. RAB Tanrı, durumlarının değişeceğini söylüyor. Ama bu zaman alacak, 10. Ayette yazdığı gibi tam yetmiş yıl. Onların pek çoğunun bunun gerçekleşmesini göremeyeceği kesin. Ama umut var, umutlu bir gelecek var. RAB 11 Ayette;

“Çünkü sizin için düşündüğüm tasarıları biliyorum” diyor RAB. “Kötü tasarılar değil, size umutlu bir gelecek sağlayan esenlik tasarıları bunlar.” Diyor. Amin.

2022 de sizin koşullarınız değişecek mi? 8-9. Ayetlerde Tanrı halkına sahte peygamberlerin kısa sürede özgür olacağını söylediği gibi, düşünüp, 2021 koşullarımın değişeceğini umut ediyordum. Ama hiç değişmedi, diyebilirsiniz. Belki 2022’de de koşullarınızda bir değişiklik olmayacak, hatta daha da olumsuzluklar olacak. Ancak 11. ayette her birimiz için büyük bir umut sözü var: Umut var. Ancak;

  • Kendi planlarınıza değil, Tanrı’nın sizin için hazırladığı plana bakmalısınız.
  • Esenliğinizin kaynağının, koşulların iyi yönde değişmesiyle değil, İsa Mesih’de olmanıza bağlı olduğunu unutmayın!
  • Tanrı’nın her şeyin kaynağı ve her şeyi sağlayan olduğunu unutmayın!

Ve son olarak:

  • Tanrı’nın vaadini gerçekleştireceğini unutmayın! Çünkü Tanrı’nın sizin için vaadi; ”umutlu bir gelecek sağlayan esenlik tasarıları”

İçinde bulunduğunuz koşullar için, acılar, sıkıntılar için üzülmeyin, endişelenmeyin. Sürgündeki Tanrı Halkına olduğu gibi Tanrı’nın sizin hayatınız için de planları var. Ve bu planlar iyidir. Tanrı’ya güvenin ve O’nun zamanını bekleyin.

Mutlu Yıllar!

Pastör Mesut Çiftçi