Koronavirüs ve Mesih

29 Mart 2021

Koronavirüs ve Mesih

Zor günlerimize Tanrısal bir bakış açısı.

Kitap Tanıtımı:  
Koronavirüs ve Mesih, John Piper, Karanlıktan Işığa Yayınları, İstanbul, Mayıs 2020

11 Ocak 2020’de yeni bir koronavirüsünün (COVID-19) Çin’in Wuhan bölgesinde ilk kez bir can aldığı bildirildi. 11 Mart 2020 tarihindeyse Dünya Sağlık Örgütü küresel bir salgın bildirisinde bulundu. Bizler bu korkunun ve belirsizliğinin ortasındayken, Tanrı’nın ne yapıyor olduğunu merak etmemiz de oldukça doğal.

“Bu süreç, dünyamızın ne kadar kırılgan olduğunu bize hissettiriyor. Sağlam gibi gözüken temeller sarsılıyor. Bizim sormamız gereken soruysa şu: Ayağımızın altında sağlam, asla sarsılmayacak bir Kaya var mı?”
-John Piper

Koronavirüs ve Mesih kitabıyla John Piper, dünya genelindeki okuyucuları Sağlam Kaya’ya dayanmaya davet etmektedir. Tanrı, Sağlam Kayamız olan İsa Mesih’te, O’na güvenenler için tasarladığı bilge ve iyi amaçları uyarınca her şeyi belirleyip yöneten ve her şeye hükmeden o egemen gücüyle ruhlarımızı korumaktadır.

Tanrı koronavirüs aracılığıyla ne yapıyor?
Piper bu soruya Kutsal Kitap’a dayanan altı yanıt sunuyor ve Tanrı’nın tarihin bu anlarında da iş başında olduğunu bizlere gösteriyor.

  1. Diğer tüm felaketlerde olduğu gibi koronavirüs salgını aracılığıyla da Tanrı, O’nu hor gören dünyaya günahın ahlaki dehşetinin ve ruhsal çirkinliğinin somut bir resmini sunmaktadır.
  2. Bazı kişiler günahlı tutum ve davranışlarından ötürü Tanrı tarafından özel olarak yargılanıp koronavirüse yakalanmaktalar.
  3. Koronavirüs, Mesih’in ikinci gelişine hazır olalım diye Tanrı tarafından yapılan bir uyarıdır.
  4. Koronavirüs aracılığıyla Tanrı, bizleri şiddetle tövbeye ve Mesih’in sonsuz değerine yaraşır hayatlar sürmeye çağırıyor.
  5. Koronavirüs aracılığıyla Tanrı, bizleri korkuyu ve kendimize acımayı bırakıp cesaret ve sevinçle O’nu yücelten iyi işler yapmaya çağırıyor.
  6. Koronavirüs aracılığıyla Tanrı, dünya genelindeki yerleşik Hristiyanların bağlarını gevşetip onları yeni ve radikal bir şey için özgür kılıyor ve onları halklara Müjde’yi duyurmaya gönderiyor.

Bu altı yanıt ve daha fazlasını öğrenmek için, bu kitabı okumalısınız.

Yaşamlarımızı alt üst eden bu salgın günlerinde Koronavirüs ve Mesih kitabının yazarı Piper, kitabında Sağlam Kaya’ya yakarıyor:

Mahvolan bu dünyaya büyük bir uyanış göndermek için elini uzat.

Büyük merhametinle şu kurumuş kemiklere bak ve “Yaşa!” de. Milyonlarca insanın yüreğini ve yaşamını, İsa’nın sonsuz değerine yaraşır bir hale getir.

Yazar Hakkında:

John Piper, desiringGod.org adlı hizmetin kurucusu, baş öğretmeni ve Bethlehem College & Seminary adlı teoloji okulunun da rektörüdür. ABD, Minneapolis, Minnesota’daki Bethlehem Baptist Kilisesi’nde otuz yıl baş pastör olarak hizmet etmiştir.

Desiring God(Tanrı’yı Arzulamak), Don’t Waste Your Life ve Reading the Bible Supernaturally kitapları da dahil olmak üzere, elliyi aşkın kitabın yazarıdır.

Yayınevi Hakkında:

Amaçlarını:

“…Tanrı’ya ve Söz’üne gereken bu önemi veren kaynakları Türkçe’ye kazandırmak, mevcut kaynakları çoğaltmak ve bu sayede Tanrı’nın ülkemizdeki halkını hem bireysel hem de topluluk olarak geliştirmektir.”

sözleri ile tanımlayan Karanlıktan Işığa Yayınları’nın yayımladığı diğer kitaplarına https://karanliktanisiga.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Yayınevi’nin Internet sitesinde Koronavirüs ve Mesih adlı kitap ve yayımladıkları diğer kitapları inceleyebilir, ücretsiz olarak PDF kopyalarını indirebilirsiniz.

Kitabı Edinmek

Kitabı Yayınevi’nin web sitesinden PDF formatında indirebileceğiniz gibi, YouTube üzerinden Sesli Kitap olarak da dinleyebilirsiniz.

“Koronavirüs ve Mesih” - Yazarı: John Piper - Sesli Kitap